Stackars pappa

Stackars pappa av Sissel Gustafsson. Sissels pappa tycker om att dricka öl, han tycker om det väldigt mycket. På kvällarna blir han trött och slö. Då brukar Sissel passa på att krypa upp i hans knä. Det tycker hon är så mysigt.

Men en sommar får inte Sissel och hennes syster åka till pappa. Han är på ett hem eftersom ölen har gjort honom sjuk. Sissel förstår ingenting hon vill bara tillbringa sommaren med pappa. En mycket serie fin serie både till form och innehåll. Tydliga och färgstarka bilder. Texten är lättläst och skriven i versaler.

Serien är skriven med kärlek och ur ett barns perspektiv. I berättelsens början är Sissel fem år, när vi når slutet har hon hunnit bli fjorton och det är först då det på går upp för henne att pappan är alkoholist. För henne var hans drickande aldrig något konstigt bara en del av pappa.

I slutet av boken berättar Sissel att alkoholism kan yttra sig på olika sätt, hennes pappa blev slö medan andra kan bli aggressiva. På sista sidan finns kontaktuppgifter till Bris.

Denna serie passar barn från fem år och uppåt. Läses med fördel med en vuxen.

Tanja Appelberg